Vyloupané vlašské ořechy lze skladovat delší dobu několika týdnů, a to v suchu, chladnější místnosti a nejlépe v temnu, aby se snížila pravděpodobnost nežádoucího žluknutí. Ideální je využít plastové zip sáčky a před uložením ořechů z nich vytlačit přebytečný vzduch. Trvanlivost vyloupaných plodů se prodlouží až na několik měsíců, jestliže je uložíme do chladničky.

vlašské a lískové ořechy

Vysoký obsah hořčíku a vápníku – kromě sodíku a draslíku jsou právě vápník a hořčík dva nejvýznamnější kovové prvky, které lidský organismus nutně potřebuje pro acidobazickou rovnováhu krve a pro udržení zásaditého prostředí uvnitř organismu obecně. Musíme je dodávat v potravě a mnozí z vás si uvědomují, že vápníku dodáváme ve stravě poměrně dost, ale horší je to s hořčíkem. Toho ubývá z potravin kvůli nešetrnému zpracování a nevhodnému hnojení zemědělské půdy levnými hnojivy, které sice zvyšují výnosy, ale na úkor kvality vypěstovaných plodin.

vyloupané vlašáky

Ideální poměr nenasycených mastných kyselin – plod vlašského ořechu vypadá jako mozek a to není náhoda. Stejně jako podobnost fazolí s ledvinou je i podobnost vlašáků s mozkem zásadní pro pochopení, kterému orgánu tyto zdroje potravy nejvíce prospívají. Vlašské ořechy jsou jediný druh ořechů, v nichž se nachází ideální poměr mastných kyselin omega-3 a omega-6, a to přibližně 1:4 až 1:5. Budete-li je konzumovat pravidelně, dopřejete svému organismu optimální živiny pro mozek, nervovou soustavu, ale i dalším orgánům pro jejich správné fungování.

Kromě těchto živin najdete ve vlašácích vitamíny skupiny B, vitamín E, zinek, fosfor, draslík, železo, měď, selen a samozřejmě proteiny, složité sacharidy, zdravé tuky a vláknina. Výhodou vlašských ořechů OILSEED SERVIS s.r.o. z Ukrajiny je jejich výborná chuť, kterou využijete v kombinaci s arašídy a sušeným ovocem na obilných kaších, pudincích a dalších sladkých dezertech v syrovém stavu nebo třeba v ořechové buchtě.